Industrieel Museum Zeeland in Sas van Gent

Industrieel Museum Zeeland Sas van Gent

Het Industrieel Museum Zeeland is een speciale plek waar je alles over de Zeeuwse industrie leert en ontdekt. Het is de perfecte uitstap voor mensen die van industrie en technologie houden. Een bezoek aan dit educatieve museum in Sas van Gent is niet enkel een superleuke activiteit voor volwassenen, maar ook voor kinderen is hier meer dan genoeg te doen. Het Industrieel Museum Zeeland is door de ANWB genomineerd voor het leukste uitje voor 2024.

Wat is er te zien en ontdekken in dit museum?

Het museum is opgedeeld in verschillende zones en paviljoens waar je op een interactieve manier kunt leren. Het leuke van dit museum is dat je niet enkel kunt kijken, maar veel dingen ook zelf kunt uitproberen.

De verzameling machines en interactieve activiteiten zijn bedoeld om zowel kinderen als volwassenen enthousiast te maken. Je kunt hier enorme machines bewonderen en leren over technologische innovaties van vroeger en nu. Je krijgt inzicht in veiligheid, energie, logistiek en hoe industrie de omgeving beïnvloedt, allemaal op een leuke manier. Ook ontdek je unieke Zeeuwse producten, zoals het glas van wolkenkrabbers in steden zoals Dubai, dat afkomstig is uit Sas van Gent.

Zeeland speelt een belangrijke rol in ontwikkelingen op het gebied van bio-energie. Bekende producten zoals de Oranje-Tompouce, Fruittella en Mentos komen allemaal uit Zeeland. Naast de vaste tentoonstelling zijn er ook regelmatig wisselende exposities te zien, dus zelfs als je het museum al eerder hebt bezocht, valt er altijd iets nieuws te ontdekken.

Het Zeeuws Industrieel Museum met kinderen

Ouders denken vaak dat een museumbezoek saai is voor kinderen, maar in dit museum hoeven ze zich geen moment te vervelen. Het is de ideale plek om kinderen een hele middag bezig te houden, vooral bij regenachtig weer.

Wat maakt het Zeeuws Industrieel museum nu zo leuk voor kinderen? Overal zijn knoppen, hendels en kranen die ze kunnen gebruiken. Zo is er een grappige veiligheidstest te doen, net zoals medewerkers in een fabriek doen. In een speciale kamer kunnen ze kijken hoe mensen in een fabriek werken. Er zijn geluidseffecten die het echt laten lijken. In het 3D lab mogen kinderen gaan kijken bij de 3D printers en soms kunnen ze hier zelf ook aan de slag met 3D pennen. Kortom: het is hier erg interessant en leerzaam voor kinderen en ze zullen hier zeker veel plezier beleven.

Bezoek de website van Zeeuws Industrieel Museum in Sas van Gent voor de openingstijden en prijzen.

Zeeuws Industrieel Museum
Adres: Westkade 114, 4551 LA Sas van Gent

Onze mooie B&B nabij Terneuzen is de perfecte uitvalsbasis voor leuke excursies en uitstappen tijdens je bezoek aan Zeeland.