Bezoek het Visserijmuseum Breskens

visserijmuseum breskens

Het Visserijmuseum Breskens biedt een boeiende reis door de tijd, waar bezoekers de mogelijkheid hebben om de fascinerende wereld van de geschiedenis van de zeevisserij in Breskens te ontdekken. Door middel van levendige tentoonstellingen van voorwerpen, maquettes, schilderijen en verhalen, worden de bezoekers ondergedompeld in het leven van de vissers van meer dan honderd jaar terug.

Wat kun je zien in het Visserijmuseum?

In het Visserijmuseum kom je meer te weten over de rijke maritieme geschiedenis van Breskens. Het museum telt zeven zalen met diverse exposities, waarbij je meer te weten komt over hoe het vissersleven er vroeger uitzag.

  • Je vindt er een prachtige collectie van fossiele botten van zoogdieren die tijdens de IJstijd leefden in het gebied dat nu de Noordzee is, maar toen nog land was. Ook zijn er talloze gebruiksvoorwerpen, haaientanden en mammoetkiezen. Deze zijn vaak al miljoenen jaren oud en werden opgevist door lokale vissers.
  • In de filmzaal bekijk je een film over het visserijleven in Breskens. Het gaat over het zware leven aan boord van de moderne kotters tijdens de zeevisserij. Tijdens de nacht vertrekken de vissers uit de haven om vis te gaan vangen. In hun netten vinden ze niet alleen vis, maar ook fossiele beenderen, schelpen en haaientanden. Dankzij deze vissers heeft het Visserijmuseum in Breskens in de loop der jaren een een mooie verzameling opgebouwd, wat nu tentoongesteld wordt aan de bezoekers.
  • Het zeeaquarium geeft een beeld van het onderwaterleven in de Westerschelde, de Noordzee en de haven van Breskens. Bekijk er verschillende vissen, zoals kreeften, krabben, haaien, zeepaardjes en garnalen.
  • Met de computersimulator in een nagebouwde stuurhut van een visserschip, uitgerust met een radar en een radio, ervaar je zelf hoe het is om op zee te varen.
  • Bekijk een grote verzameling van opgezette vogels, schelpen en koralen. Het Visserijmuseum Breskens heeft met ca. 800 vogels één van de grootste collecties van Nederland.
  • Aan de nettenbreitafel kun je proberen om een visnet te knopen of om een andere vissersknoop te leggen. Vaak is er een oud-visserman aanwezig die je hierbij kan helpen.
  • Doe mee met het spel met met de oude mijnklok, die ooit in de vroegere vismijn heeft gestaan.

Visserijmuseum Breskens: ook een leuke activiteit voor kinderen

Een bezoek aan het Visserijmuseum Breskens is leuk voor jong en oud. Kinderen zullen zeker gefascineerd zijn door de opgezette vogels, het zeeaquarium en de mogelijkheid om zelf even kaptein te zijn van een vissersboot met behulp van de simulator.

Bezoek de website van het Visserijmuseum voor de openingstijden en prijzen.

Visserijmuseum Breskens
Adres: Kaai 1-103, 4511 RC Breskens

Tip: boek een combinatieticket voor het Visserijmuseum Breskens en een rondvaart naar de zeehonden met Rederij de Festijn of lees meer over een zeehondensafari in Zeeland.


Onze mooie B&B in Zeeuws-Vlaanderen is de perfecte uitvalsbasis voor leuke excursies en uitstappen tijdens je bezoek aan Zeeland.