Rondvaart over de Westerschelde op zoek naar zeehonden

zeehonden op zandbank rederij de Festijn

Zeehonden, zeevogels en bruinvissen spotten op de Westerschelde

Een hele leuke uitstap die we onze gasten willen aanraden, is een vaartocht over de Westerschelde. Deze vaartocht is een leerzame rondvaart van ongeveer anderhalf uur. Je krijgt uitleg over de Westerschelde en zijn scheepvaart, de natuur en de visserij. Tijdens deze tocht op het water is de kans heel groot dat je zeehonden ziet liggen op en rond de zandbanken. Je kunt ze ook langs de boot zien zwemmen. Er zijn ook veel verschillende soorten (zee)vogels te zien, en met een heel klein beetje geluk kun je één of meerdere bruinvissen spotten. De bruinvis wordt ook wel eens de Nederlandse dolfijn genoemd. Het is de meest voorkomende walvisachtige langs onze Nederlandse kust.

“Op zoek naar zeehonden” uitstapje is ook geschikt voor kinderen, ouderen en gehandicapten.

Deze uitstap is zeker ook geschikt voor kinderen, ouderen en gehandicapten, want er wordt gevaren tussen de zandbanken en de wal, waardoor er bijna nooit hoge golven zijn.

Aan boord

Opstappen kan in de “Handels- of Westhaven” in Breskens, dat op zo’n 23 minuten rijden van ’t Bosvijvertje Bed en Breakfast ligt. Je kunt naast de opstapplaatsen gratis parkeren. Via een lange loopbrug, een steiger en een loopplank raak je makkelijk en veilig aan boord.

Aan boord is er trouwens een grote, overdekte kantine waar je iets te eten en drinken kunt kopen, mits de bar bemand is. Er zijn toiletten aan boord voor als de nood hoog is.

Heb je een verrekijker? Vergeet deze dan niet mee te nemen. Je kunt er voor een klein bedrag ook eentje huren.

Rondvaart boeken

Wil je graag een rondvaart boeken? Dat kan op de website van Rederij de Festijn, waar je ook de actuele prijzen en de verschillende data van de aankomende rondvaarten kunt bekijken.